Pil vergeten?

Veel meisjes en vrouwen vergeten de pil wel eens. Of ze hebben diarree gehad of overgegeven, waardoor de pil niet meer goed werkt. Dit is niet altijd erg. Hier lees je het advies wat ook Rutgers geeft.

 

Minder dan 12 uur geleden?

Is het minder dan 12 uur geleden dat je de pil had moeten slikken? Geen zorgen! Slik de vergeten pil alsnog. En slik de volgende pil op de gewone tijd. Waarschijnlijk slik je nu 2 pillen op 1 dag. Je loopt geen risico om zwanger te worden.

 

 

Meer dan 12 uur te laat?

Ben je meer dan 12 uur te laat? Het is afhankelijk van in welke week je de pil bent vergeten in te nemen. Hieronder lees je de adviezen, voor als je de pil meer dan 12 uur bent vergeten. 

 

 

Pil in week 1 vergeten

Ben je de pil vergeten in week 1 en heb je de afgelopen 7 dagen geen seks gehad? Slik de vergeten pil alsnog. Vrij de komende 7 dagen met een condoom als extra bescherming.

Let op!

Ben je de pil vergeten in week 1 en heb je de afgelopen 7 dagen wél seks gehad zonder condoom? Dan kan je zwanger worden. Wil je dat niet? Gebruik een morning-aftermethode.

 

Pil in week 2 vergeten

Heb je de pil in week 2 vergeten en geen seks gehad? Geen zorgen! Neem de vergeten pil in en neem je volgende pil op het normale tijdstip. Dan is een condoom niet nodig.

Let op!

Ben je meer dan 3 pillen vergeten, en heb je de afgelopen 7 dagen wél seks gehad zonder condoom? Dan kan je zwanger worden. Wil je dat niet? Gebruik een morning-aftermethode.

 

Pil in week 3 vergeten

Heb je 1 pil of meerdere pillen vergeten in de derde week van de strip? Dan loop je geen kans op een zwangerschap. Je kunt kiezen: nu meteen een stopweek inlassen of je stopweek juist overslaan en direct doorgaan met een nieuwe strip.